Videó: a spórolás legegyszerűbb fajtája

Műanyag palackból 9 szintes épület-csodák épülnek, és ez nem a jövő, hanem a jelen! A Polli-Brickből már most több szintes, világos épületek épülnek Taiwanon.

Mindig nagy kérdés, hogy mi legyen a csomagolási hulladékból írja a csomagolas.blog.hu. Míg az átlag fogyasztó csak kidobja a PET palackot, mondván az  hulladék, mérnökök a miniWIZ-nél abból egy erős, sokszögű PET palack-szerűt, ún.  POLLI-Brick-et készítenek. Elmondásuk – és a videók tanúbizonysága – szerint épületek készülnek ebből az újrahasznosított anyagból, mely tartja a meleget, a hideget, hangszigetel, átereszti a napfényt, tehát nem kell nappal világítás. Emellett olyan erős, hogy ellenáll földrengésnek és szélviharnak is. És mindez a környezetvédelem nevében. A műanyag palackok újrahasznosítása nem nagy ötlet. Sőt, eddig is találkoztunk már házikókkal, csónakokkal tolltartókkal, melyek a szénsavas üdítők hulladékából készültek. Azonban ez a kezdeményezés, egy kicsit nagyratörőbb, és talán mainstream lehet az építőiparban.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).