Videó: 1000 lóerős elektromos autó?

Az autókészítők folyamatosan adnak ki képeket a koncepció autóikról. Egy 23 éves vállalkozó, név szerint Mate Rimac építi az 1000 lóerős szuperautót, mely a Bugatti Veyron riválisa lehet. “Ez egy elektromos szuperautó, mely 1088 lóerős, és képes 300 km/h-val is száguldani” – mondta Rimac.

Már csak az a kérdés, hogy egy olyan ország, mint Horvátország, melynek nincsen számottevő tapasztalata az autógyártásban hogy tudja megalkotni a legerősebb elektromos autót a világon? Rimac információi szerint, a Rimac Concept One névre hallgató autót 4 különálló elektromos motor fogja hajtani. Rengeteg erő, nulla károsanyag- kibocstás. A Concept One már verte a Teslákat az E-miglia versenyen régi BMW E30-nak álcázva magát. Rimac 88 autót szeretne elkészíteni az első körben, az ára pedig kicsit kevesebb lesz, mint a benzin faló konkurenciáié, a Bugattié, a Paganié, vagy a Koenigseggé.

rimac

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.