Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Vertikális kerttel zöldülhet Újpest

Vertikális kerttel zöldülhet Újpest

A 650 lakásos Metrodom Panorama lakónegyed teraszain durván 100 darab, 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fák lesznek a tervek szerint, a többlet terhelés miatt a teraszok teherbírása speciális lesz, szúrta ki a 444.hu.

Mintát a milánói Bosco Verticale,adott, ahol több mint 900 fa él a 111 méteres épületen. A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldja meg a vízellátást. A kertészetet ipari alpinisták végzik, hogy a szakembereknek ne kelljen átmenni a lakásokon. A függőleges erdős, összesen 650 lakással kialakított épületeket az újpesti Szent István tér és a Duna közé tervezik, az egykori bőrgyár területén található üres telekre. Az építkezés 2017 március-áprilisában indulhat el, és 2019-ben várhatóan az utolsó épületet is átadják. Jelenleg a projekt a tervtanácsi fázison van túl, nagyon valószínű, hogy tényleg lesz belőle valami.várhatóan 2018 végére fejeződik be és a tervek szerint öt év kell majd ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék a végleges formájukat. – írta meg a Magyarepitok.hu.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt 13 év legrosszabb júniusán van túl Brazília az erdőtüzek tekintetében

Az elmúlt 13 év legrosszabb júniusán van túl Brazília az erdőtüzek tekintetében: az előző év azonos időszakához képest csaknem 20 százalékkal nőtt az erdőtüzek száma az amazonasi esőerdő brazíliai részén idén júniusban - derült ki a dél-amerikai ország kormánya által közzétett adatokból.