Védjük háziállatainkat a hőségtől!

Sok vízre és árnyékos, hűs helyre van szükségük a háziállatoknak a hirtelen jött júliusi kánikulában – figyelmeztettek állatvédők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

A nagy melegben a tűző napon láncon tartott kutyák rövid idő alatt hőgutát kaphatnak, ami akár végzetes is lehet számukra. A gazdák felelősséggel tartoznak állataikért, gondatlanságuk ilyen esetben akár kétévi szabadságvesztéssel is büntethető.
Szükséges a háziállatok gyakori itatása és bundájuk megnedvesítése – hangsúlyozta az Orpheus Állatvédő Egyesület. Egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy még véletlenül se hagyja senki a gépjárműben a háziállatát, mivel az autó belseje akár hatvan fokosra is felhevülhet.

Az állatvédők szerint a bajra utal, ha egy állat erősen liheg, nyelve állandóan kilóg és színe sötétebb a megszokottnál. Ilyen esetben tanácsuk szerint gyors folyadékpótlással és állatorvosi beavatkozással lehet segíteni a napszúrást kapott állaton.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.