Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Védekezzen gettólégkondival a kánikula ellen!

Védekezzen gettólégkondival a kánikula ellen!

Egy műanyag dobozzal, egy csődarabbal, egy ventilátorral, egy óriási jégtömbbel és némi kézügyességgel menőbb lehet, mint egy chicagói cipőboltos

– Vajon mit csinálnak ilyenkor a szegények? – kérdezte Al Bundy, miközben büszkén végignézett a családján, akikkel a szörnyűséges kánikula elől egy szupermarket hűtőládáinak a közelébe menekültek. Ők ezt megtehették – az Egy rém rendes család helyszínéül szolgáló Chicagóban nincs vasárnapi zárva tartás – de nekünk gondolnunk kell a helyi viszonyokra is.

Szerencsére a Geekwire ismét elővette azt a kisfilmet, ami bemutatja, hogyan építhetünk otthon saját gettólégkondit. A közelgő kánikula miatt érdemes megfontolni, hogy még az aszfaltolvadás előtt beszerezzük a hozzávalókat egy barkácsáruházban; alig ötven dollárba kerül, ha nem kell szerszámokat is vennünk.

A légkondi legalább olyan hatékony, mint egy hasonló méretű márkás modell, de sokkal olcsóbban megépíthető, és szállítani is könnyebb. A gettólégkondinál még ez is szempont lehet, mert a kis ventilátort egy autó szivargyújtójával vagy egy kisebb napelemmel is meg lehet hajtani, szóval akár a strandra vagy a kocsiba is magunkkal vihetjük. Pörögjön a fúró, duruzsoljon a vágógép, hűljön a nappali!

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Ötven évi börtönnel sújtották Hondurasban egy környezetvédő aktivista gyilkosait

Egy hondurasi bíróság ötven évig terjedő börtönbüntetésre ítélt hét vádlottat, akiket bűnösnek talált abban, hogy részt vettek Berta Caceres környezetvédő aktivista 2016-os meggyilkolásában.