Védekezzen gettólégkondival a kánikula ellen!

Egy műanyag dobozzal, egy csődarabbal, egy ventilátorral, egy óriási jégtömbbel és némi kézügyességgel menőbb lehet, mint egy chicagói cipőboltos

– Vajon mit csinálnak ilyenkor a szegények? – kérdezte Al Bundy, miközben büszkén végignézett a családján, akikkel a szörnyűséges kánikula elől egy szupermarket hűtőládáinak a közelébe menekültek. Ők ezt megtehették – az Egy rém rendes család helyszínéül szolgáló Chicagóban nincs vasárnapi zárva tartás – de nekünk gondolnunk kell a helyi viszonyokra is.

Szerencsére a Geekwire ismét elővette azt a kisfilmet, ami bemutatja, hogyan építhetünk otthon saját gettólégkondit. A közelgő kánikula miatt érdemes megfontolni, hogy még az aszfaltolvadás előtt beszerezzük a hozzávalókat egy barkácsáruházban; alig ötven dollárba kerül, ha nem kell szerszámokat is vennünk.

A légkondi legalább olyan hatékony, mint egy hasonló méretű márkás modell, de sokkal olcsóbban megépíthető, és szállítani is könnyebb. A gettólégkondinál még ez is szempont lehet, mert a kis ventilátort egy autó szivargyújtójával vagy egy kisebb napelemmel is meg lehet hajtani, szóval akár a strandra vagy a kocsiba is magunkkal vihetjük. Pörögjön a fúró, duruzsoljon a vágógép, hűljön a nappali!

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.