Védd a fákat – ne szívj kokaint!

Érdekes cikk jelent meg a Times-ban pár hete amely arra világít rá, hogy a kokainfogyasztók közvetlenül hozzájárulnak az őserdők pusztulásához. Íme tehát egy újabb visszatartó erő amelyet a Greenpeace is komolyan támogat.

Az Egyesült Királyságban (ahogyan hazánkban is) évről évre emelkedik a kokainfogyasztó fiatalok száma (egyesek szerint már ez az elsőszámú kábítószer amelyet használnak ott). A kormány persze folyamatosan küzd a droghasználat ellen, a legutóbbi felhívás azonban amelyre a Greepeace és a brit rendőrség hívta fel a figyelmet a mértékadó napilapban, a Timesban jelent meg.
Közép és Dél-Amerikában ahol a legtöbb cocoa cserje ültetvény van a növekvő európai és észak-amerikai igények miatt egyre több fa esik áldozatul a termesztőknek akik mind nagyobb területeket hasítanak ki leginkább a mély, eldugottabb erdőkből. Az sem elhanyagolható, hogy a kokain előállítása közben számos mérgező és a természetre kiemelten káros anyag keletkezik amiket a derék “farmerek” nem szállítanak el hulladéklerakókba természetesen, hanem a környezetet terhelik vele.

Aki tehát környezettudatosan szeretne élni érdemes elgondolkoznia rajta, hogy miként állítják elő a szórakozáshoz használt anyagokat. Amúgy egyre több hasonló elrettentő kampány fut szerte a világon. Például az amerikai Kés/Alatt sorozat nemrég befejezett hatodik szezonjának kilencedik epizódjában például az egyik betegnek konkrétan lemarta az orrnyálkahártyáját és az orrszövetét a sok felszívott kokain.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.