Zöldtechnológia a hegyháti városban, Vasváron

A tervek szerint a következő fűtési szezontól biomassza üzemű távfűtőmű üzemel majd a hegyháti kisvárosban. A mintegy 115 millió forintos beruházáshoz pályázati támogatást nyert el a város önkormányzata – írta keddi számában a Vas Népe.

A földgázból történő hőtermeléshez képest a biomassza fűtőmű alkalmazása a szakemberek szerint tíz százalékos megtakarítást jelent, amelyet a szolgáltató Régióhő Kft. teljes egészében átenged a fogyasztók számára, ráadásul a módszer növeli az ellátás biztonságát is.
V. Németh Zsolt, Vasvár polgármestere elmondta: a Környezet és Energetikai Operatív Program keretében 68 millió 800 ezer forint támogatást nyertek el a projektre, az önerőt pedig a város saját forrásból, illetve kedvezményes kamatozású hitelből biztosította.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.