A függőleges kertek bizonyára jó nagy részt kapnak majd a jövő mezőgazdaságában.

Városi gazdálkodás és interaktív média hálózatok – a jövő a beltéri gazdálkodása

A függőleges kertek bizonyára jó nagy részt kapnak majd a jövő mezőgazdaságában.

Jó néhány tervet és építészeti tervet volt már lehetőségünk ennek kapcsán megismerni, így még közelebb kerültünk a technológia elvének megismeréséhez. Azonban, Jack O’Reilly tervező gondolt egyet, és egy lépéssel még közelebb került ezekhez a tervekhez, bár kicsit más irányból közelíti meg azokat.
Az ő Urban Farming and Media Interactive Networks (Urban F. @.m.i.n.) tervébe beépített egy TV állomást, mely tévéadásokat fog sugározni. Ezekben az adásokban, amelyek a fenntartható gazdálkodásról informálnak, vagyis kiderül, hogyan működik ez a gyakorlatban, egy létező gazdaságban. Valahol furcsának hangzik, de ezek az infók szakácsművészeti műsorokkal átitatva lesznek előadva.

Az egész gazdaságot szélenergia által működtetik majd. Egy csatorna pedig az öntözés miatt az épület fővonalaként szolgál. Az összes megtermelt termék Manchester város piacára vándorol, vagy a gazdaságon belül működő éttermek használhatják fel. A koncepció hatékonynak tűnik. Megfelelő kezelésével kielégíthetők lennének a jövőbeli igények, melyek megkövetelik az ilyen forradalmi módszereket és forrásokat.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.