Várhatóan a jövő év elején ismét támogatáshoz juthatnak a háztartások

Jövőre ismét támogatáshoz juthatnak az energiatakarékossági beruházásokat fontolgató háztartások egy múlt csütörtöki interjú szerint.

Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klímapolitikáért felelős államtitkár nyilatkozata szerint átszervezik az energetikai beruházásokhoz kötődő pályázatokat az egyeztetés alatt álló Nemzeti épületenergetikai stratégia alapján, így várhatóan a jövő év elején juthatnak ismét támogatáshoz a háztartások. Szerinte a program még ősszel elkészül, és tartalmazza majd, hogy a kormányzat milyen ütemezéssel és mértékben járul hozzá az energiahatékonyságot növelő felújításokhoz a lakóépületek és középületek esetében. “Idén a szén-dioxid-kvótákból körülbelül hétmillió, jövőre pedig tizenötmillió egység értékesítését tervezi Magyarország, és a bevétel az energetikai beruházások forrása lehet” – mondta az államtitkár.

A 2014. március 12-13. között megrendezésre kerülő 8. RENEXPO® Central Europe, mint Magyarország vezető energetikai szakmai rendezvénye nemcsak a különböző pályázati lehetőségekről tájékoztatja az érdeklődőket, hanem több hazai és nemzetközi példát, terméket és szolgáltatást is bemutat a témában. A piaci trendek és visszajelzések alapján a szervező REECO Hungary Kft. a jövő évben új kibővített tematikával várja a megújuló energiák és energiahatékonyság iránt érdeklődő piaci szereplőket, gyártókat, tervezőket, kutatókat és szolgáltatókat a 2 napos magas színvonalú szakkiállítás és több szakmai konferencia keretében. Az esemény számos magyar és külföldi szakmai és médiapartner támogatását élvezi, ami a 2 nap alatt megrendezésre kerülő konferenciák és a kiállítás magas színvonalát biztosítja.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.