Van olyan, hogy Twitter bűnözés

Egyre népszerűbbé vált a kiberbűnözők körében a Twitter.

A Kaspersky Lab biztonságtechnikai vállalat szerint március közepe óta egyre gyakoribb a twitterezők adatainak lopása, illetve ártalmas programok terjesztése a közösségi oldalon keresztül.

A cég szerint bizonyos orosz fórumokon pénzt is lehet keresni a vírusos Twitter-adatokkal. Ezer “fertőzött” profilért 100-200 dollárt (22-45 ezer forintot) is fizetnek – az ár attól függ, hányan olvassák az adott twitterezők bejegyzéseit.

A közösségi oldalt a vírusos számítógépek összekapcsolt hálózatainak – úgynevezett botneteknek – az irányításához is felhasználják. A botnet olyan számítógépes hálózatot jelent, amelynek tagjai a tulajdonos tudta nélkül távolról érkező parancsoknak engedelmeskednek. A botnetek kialakítói a távolról vezérelt hálózat segítségével könnyen és gyorsan képesek törvénytelen tevékenységeket folytatni.

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.