Van, aki soron kívül fizethet a debreceni Tescóban

Soron kívül járulhatnak ezentúl a pénztárhoz a debreceni Tesco hipermarketben a kismamák, a kisgyermekkel érkezők és a mozgássérült vásárlók. A vevőbarát intézkedést vásárlói visszajelzések alapján vezette be az áruház egy arra kijelölt kasszánál. Amennyiben sokan élnek a lehetőséggel és pozitív lesz a fogadtatás, az áruházlánc más áruházaiban is alkalmazza majd a pozitív diszkrimináció elvét.

A Tesco debreceni áruházában ezentúl nem kell sorban állnia a kismamáknak, a kisgyermekkel vásárlóknak és a mozgássérülteknek – egy bizonyos kijelölt pénztárnál ugyanis soron kívül fizethetnek. A példamutató új szolgáltatást az országban először itt próbálja ki az áruházlánc. A kiemelkedően vevőbarát intézkedést vásárlói visszajelzések alapján vezették be. A Tesco társadalmi felelősségvállalási programjának fő irányelve, hogy szorosan együttműködjön a helyi közösségekkel, és a lehető legtöbb területen segítse a környezetében élőket. Ennek érdekében az áruházlánc országszerte önkéntes programokat, sportnapokat, véradásokat és szükség szerint adománygyűjtéseket szervez, továbbá számos megváltozott munkaképességű munkavállalót is foglalkoztat.

„Kezdeményezésünkre máris számos pozitív visszajelzés érkezett, a vásárlóknak tetszik, hogy segítjük azokat, akiknek a szokásosnál nagyobb nehézséget okoz a bevásárlás. Azt tapasztaljuk, hogy a sorban állók megértően maguk elé engedik a kisgyermekes és mozgássérült embereket. Bízom benne, hogy hamarosan több más áruházunkban is bevezethetjük ezt a figyelmességet”, mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.