Valóságos Kincsesbánya: „Nap, Föld, Víz, Szél…végtelen a magyar energia”

A Valóságos Kincsesbánya (VKB) Fórum harmadik alkalommal kerül megrendezésre, annak érdekében, hogy minél többször és minél nagyobb közönséget szólíthasson meg, valójában mindazokat, akik felelősnek érzik magukat a saját környezetükért, annak fenntartásáért.

III. Fórum, 2011. szeptember 10. 13:30, a 3 napos Szilvanap rendezvény keretében.
(Szarvas, Szabadság út 1-3., Szent István Egyetem)

„Környezettudatos felelősségvállalás Magyarországért,
Energiatudatos gondolkodás a felnövekvő generációért!
Formáljuk együtt hazánk szemléletét, hogy Mindenki
megtapasztalja:
VALÓSÁGOS KINCSESBÁNYÁBAN élünk!”
A kifogyóban lévő és ezzel egy időben dráguló fosszilis energiahordozók, válaszút elé állítják a magyar döntéshozókat és a fogyasztókat egyaránt.  Számos külföldi és hazai jó példa erősíti a zöld energiák felhasználását, és bizonyítja annak sikerességét, hiszen: „Tegnap még erre spóroltunk, ma már ezzel”. Jelmondatunk nem túlzás, mert ma már nem az a kérdés, hogy megéri-e a befektetés, és mikor térül meg, hanem az, hogy létünk fenntartásához mi a legrövidebb út.

 

 

A VKB Fórum előadói ezúttal elsősorban a lakosságot szólítják meg, mindazokat, akik szenvedő alanyai a megfizethetetlen energiaáraknak. Szó lesz a zéró emissziós közlekedésről, az ellátásbiztonságról, a termál energia, mint az egyik legnagyobb magyar kincs felhasználásáról, a megújuló energiaforrások felhasználásának törvényi szabályozásáról, továbbá arról, hogy például a napenergia hasznosításában nincsenek korlátok, és mintegy megmérettetésként, a fórum résztvevői megismerhetik a német és magyar ún. KÁT-rendszerek közti különbséget, azok előnyeit, hátrányait. Az erdélyi Green Energy Egyesület képviselője, mintegy szövetségesként, a bioenergia határok nélküli hasznosítását helyezi fókuszba, az esemény során természetesen az állandó kihívást jelentő épületenergetika kérdésköréről sem feledkezünk meg, hiszen a magyar lakosság nagy része elavult, energiapazarló épületekben él és dolgozik.

 

A Szilvanap nagyszínpadán is, a Valóságos Kincsesbánya Fórum szakértői, várhatóan 10-15 ezer résztvevőt szólítanak meg, párbeszédet folytatva a felmerülő kérdésekről. A VKB szervező csapata interaktív játékkal is igyekszik a környezettudatos gondolkodásra és életmódra bíztatni résztvevőket, olyan kérdésekkel, amelyekkel felmérhető a témával kapcsolatos tudás, tudásvágy és gondolkodás. A válaszadást a VKB csapata értékes nyereményekkel díjazza.

Találkozzunk szeptember 10-én, Szarvason!

 

http://valosagoskincsesbanya.eu/

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.