Valóságos kincs a termálvíz

A termálvíz komplex hasznosítása kapott kiemelt figyelmet két tanácskozáson Debrecenben az elmúlt napokban.

„Észak-Alföld egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a termálvíz-hasznosításnak, ennek jele, hogy nálunk 2005 óta működik termálklaszter, és kezdeményezésünkre most jött létre a Clustherm Közép-európai Termálvíz Kutatási Klaszter, négy ország közreműködésével” – indokolta a kiemelt érdeklődést Grasselli Norbert, az észak-alföldi Innova regionális innovációs ügynökség igazgatója.

Beszámolt arról is, hogy az e téren megvalósuló szakmai együttműködésnek megszületett az első olyan eredménye, amely a régió valamennyi lakójának hasznára lesz. Ezt az úgynevezett Thermosz-kártyát a régió informatikai és termálklasztere közösen fejlesztette ki, hogy azzal az észak-alföldiek a régió valamennyi fürdőhelyének, wellnessközpontjának, szállodájának, éttermének és más turisztikai létesítményének szolgáltatásait igénybe vehessék.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Közel 60 ezren válaszoltak a zöld konzultációra

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.