Üzemi próbán az elektromos Nissan NV200

A Nissan Motor Co. júliusban világszerte megkezdi az NV200 kompakt kishaszonjármű alapjaira épített elektromos autó (EV) üzemi próbáját.

Az első fázisban, 2011. júliusától a Japán Postánál kezdődik a próbaüzem írja az autopro.hu. Egy tesztautóval két hónapon keresztül végzik a  gyűjtési és kiszállítási feladatokat Yokohamában, hogy ennek alapján kiértékelhessék a jármű tulajdonságait a mindennapi használat körülményei között. Később hasonló üzemi próbákra kerül sor Japánban és Európában egyaránt, melyek során hasonló kiértékeléseket végeznek más üzemeltető társaságok. „A zéró-emissziós járművek nagy szerepet játszhatnak a logisztika világában a gazdasági növekedés és a környezetvédelem közötti egyensúly megteremtésének elősegítésében” – mondta Hideto Murakami, a Nissan globális kishaszonjármű-üzletágáért felelős alelnöke.
A közelmúltban az NV200-at választották ki New Yorkban a következős generációs taxinak. Ez az új generációs kishaszonjármű az egész világ vevőinek igényeit szolgálja az élethelyzetek tág határai között, akár üzletről, napi használatról vagy a szabadidő eltöltéséről van szó. Az NV200 Japánban és Európában a 2009-es, Kínában és Szingapúrban a 2010-es pénzügyi évtől kezdve érhető el, további piaci bevezetését tervezik az USA-ban és Indiában. Összességében a világ mintegy 40 országában értékesítik, és kedvező visszajelzéseket kapott az ügyfelektől tágas belső tere, kedvező üzemanyag-fogyasztása, kiváló menetteljesítménye és vonzó formája miatt. 2009. végén elnyerte a „2010-es Év Legjobb Kishaszonjárműve” nemzetközi díjat, amit 20 európai ország újságíróinak szavazatai alapján ítéltek oda.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.