Utazó gyógynövénykert

Az Earthscape japán tájtervezők egy csoportja, akik egy 60 méteres gyógynövényekből készült férfivel utazzák körül a világot. Valójában pár szállítására szolgáló konténerekkel utaznak.

A konténerekben megtalálható minden, amire csak szükségük van, így a következő állomáson, miután megérkeztek, kicsomagolnak és ültetnek egy hatalmas, ember alakú gyógynövénykertet. A konténerek ezt követően bolttá és kávézóvá alakulnak, ahol a helyiek gyógynövényekről tanulhatnak. Mikor véget ér az adott helyen az úgynevezett Herbman show, a tervezők összepakolnak, és az összes bevételt a fejlődő országok javára utalják, ahol játszótereket építenek a befolyt összegből.

A Medical Herbman Café Project (MHCP) azért indult, hogy megismertesse az emberekkel, hogyan lehet a gyógynövényeket gyógyításra használni. A Herbman a helyszíntől függően akár 60 méter széles is lehet, és térképként szolgál, hogy bemutathassa, milyen gyógynövények milyen testrészeket gyógyítanak. Például, azokat a növényeket, melyek az emésztést segítik, a gyomor régióba ültették. Azokat a növényeket, melyek a váll merevségét oldják, a váll régiójába ültették, és így tovább. Amennyiben lehetséges, a tervezők szeretnek helyi gyógynövényeket is felhasználni az ültetésekkor.

Mikor egy új területre érkeznek, az összes gyógynövényt, ültetési hozzávalókat és eszközöket kicsomagolják és indul a kertültetés. A konténereket ideiglenes kávézóként és boltként működtetik, kiegészítve egy egyszerű konyhával, mely újrahasznosítható elemekből és régiségekből épült fel. A vendégek a kertből származó gyógynövényekkel készült ételeket és italokat kóstolhatnak, és eközben mindent megtudhatnak az egészségre gyakorolt működésükről is. Miután a növényeket betakarították, a Herbman elbúcsúzik, hogy egy következő állomásra érkezhessen, hogy aztán játszóterekkel támogathassa a fejlődő országok gyermekeit.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.