Úszó város a jövő megoldása?

A Bangkoki építkezési vállalat, az S+PBA nemrég bemutatta a terveit az önfenntartó úszó városról, ami alkalmazkodik a dagályhoz, és az apályhoz.

Bangkok gyors tempóban süllyed, egy tanulmány pedig kimondta, hogy 2050-re a város mocsárrá fog változni. A város mocsaras térségben épült 300 évvel ezelőtt, de a föld folyamatosan csak romlik. A hatalmas népesség és fejlesztések miatt, a város alatt lévő víztározók túltöltődtek, ezért a város nem tud az árvíz ellen védekezni. A várost szennyezett vízes területek veszik körül, amiket fejlesztők megvettek, hogy építsenek rá, de ez csak tovább rontotta a helyzetet.  S+PBA azt szeretné elérni, hogy a város fogadja el az áradásokat, és ne krízisről beszéljen. Az víziváros tervüket Wetropolisnak nevezték el. A várost erdők látnák el oxigénnel, tiszta vízzel és természetes hűtéssel. A közösség a vizes területek felett élne,  és különböző utak, járdák kötnék össze a város részeit egymással. Az S+PBA Wetropolisa segítene Bangkoknak a természetes áradással együtt élni, nem pedig ellenállni neki.

úszó város

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.