Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Univerzális megoldás a villanyautók töltésére
Tudj meg többet: Elektromos autó

Univerzális megoldás a villanyautók töltésére

Többek között a GM, a Ford, a VW-csoport és a BMW is részese az összefogásnak, melynek célja univerzálisan használható gyorstöltő kialakítása.

Los Angelesben épp zajlik az elektromos járművek konferenciája, az Electric Vehicle Symposium 25, ahol nyolc autógyártó bejelentette, hogy egységes gyorstöltőt fognak alkalmazni elektromos és hibrid járműveiken, írja az autonavigator.hu. Az Audi, BMW, Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Porsche és Volkswagen együttműködésében kialakított új töltőfej és csatlakozó segítségével állítólag alig 15-20 perc alatt újratölthetők lesznek az elektromos járművek akkumulátorai. Az új töltők 2012 végén kerülnek forgalomba, míg az első ilyen csatlakozókkal felszerelt autók megjelenése 2013 elejére várható.

Az autógyártók mellett a Society of International Engineers (Mérnökök nemzetközi társasága) is bejelentette, hogy a nyolcak által kifejlesztett töltőt fogja ipari szabványként használni, az európai autógyártók szövetsége (ACEA) pedig továbbra is támogatja a töltők egységesítésére irányuló törekvéseket.

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.

Nincs hozzászólás

 1. Kedves GM,Ford VW,BMW!
  A Lítium lelőhelyek 97 % a kinai kézben van.
  A mivel,tehát rendben van,de a lényeg a mit!
  A cikk megtévesztő.
  Elterel a valódi problémától.

  Közel 1 milliárd fosszilis /XIX.századi /találmányon alapuló(benzin-diesel motor)
  nem váltható le litiumos hybridre ill tisztán elektromosra még a teljes földi litium készlettel sem
  a jövő más,és erről erősen hallgattok.
  Kedves gondolkodó emberek:mi lehet a megoldás?
  A fosszilis energia szálai szinte 1 kézben tartva,onnan olyan utcába van a gondolkodásunk terelve,ami vissza vezet a “fogyó” fosszilis tulajdonos “védő”karjaiba.
  Radikális változást Követelünk az elbutított emberiség és a földanya érdekében!