Uniós támogatás napelemekhez Martfűn

Nettó 52,8 millió forintba kerül Martfű Város Önkormányzatának az, hogy öt intézményének tetejére napelemet szereltet fel – a tender eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A polgármesteri hivatal, a művelődési központ és könyvtár, az általános iskola, továbbá a város két óvoda-bölcsődéjének tetejére helyeznek el napelemeket. A becsült ellenérték 53 millió forint volt, gyakorlatilag ennyiért vállalta a munkát a nyertes, a fővárosi székhelyű Mészáros Udvar-Ház Kft. Az összességében legelőnyösebb ajánlat kiválasztásakor az ár és jótállás ideje volt a két döntő szempont.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.