Unalomból kezdett mosogatni a kiégett környezetvédő

Januárban tette közzé eseményét a Facebookon Mangel Koppány, amiben azt hirdeti, hogy óránként ezer forintért vagy adományért cserébe mosogat. Hónapokig csak a barátai hívták, aztán március végére-április elejére elterjedt a híre, most már külön oldala is van.

Egy kicsit belefáradt a környezetvédelembe Mangel Koppány, az Elmosom helyetted! Facebook-esemény szervezője, ezért vágott bele a mosogatásba. Meg azért is, mert unta azt, hogy csak ül a gép előtt, és azon siránkozik, hogy milyen szörnyű a világ, borzasztóak az emberek, és senki nem tesz semmit, hogy megmentse a vízkészletet, meg a fákat, a földet, egyszóval a világot. Így hát létrehozta a Facebook-eseményt, amiről azt gondolta, majd a barátai hívják, és ennyiben ki is merül, de nem így lett. Két-három hónap után megszaporodtak a felkérések, egyre többen hívták, hogy óránként egy ezresért vagy adományért cserébe mosogasson, rakjon rendet, takarítson vagy éppen falat fúrjon. És olyanok is akadtak bőséggel, akik besegítenének neki. Elkísértük dolgozni.
Mangel, aki a Szegedi Ifjúsági Napok környezettudatos projektjéért felelt, már nagyobban is gondolkozik. Barátnőjével, Szepesi Zsófiával egy közösségi házat szeretnének létrehozni. “Egy olyan helyben gondolkozunk, ahova mondjuk be tudod vinni a megunt bútorodat, hogy felújítsd. Találsz ott egy hozzáértő embert, például egy asztalost, aki elmondja, hogyan tudod használni a gépeket, hogyan tudod megcsiszolni, lefesteni, és ezért fizetsz mondjuk ezer forintot. Egy olyan közös alkotóteret szeretnénk, ahol ezeket a dolgokat meg lehet tanulni, és összefogja a kisebb egyesületeket, akik a környezettudatosságot erősítik” – magyarázta a Velvetnek Mangel, aki időszakosan kampányokat szervez, amikor pedig az nincs, akkor barátnőjével a Facebook-eseményükből, lomizásból és színházi újságok értékesítéséből élnek.

A videó itt tekinthető meg.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.