Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Ukrajna: 15 ezer napelemes rendszer csak az idei évben
Tudj meg többet: Napenergia

Ukrajna: 15 ezer napelemes rendszer csak az idei évben

Az idén eddig 15 ezer háztartási méretű naperőművet adtak át 300 millió hrivnya értékben – közölte honlapján az ukrán Miniszteri Kabinet.

Csak az év harmadik negyedévében 3000 új naperőművet telepítettek, amelyek teljesítménye megközelíti a 70 megawattot. A legtöbb közel kétezer házi napelemes erőművet Dnyipropetrovszk megyében telepítették, a második helyen Ternopil, a harmadikon Kijev megye áll. 2019 második negyedévében hatszor több háztartási méretű naperőművet üzemeltek be, mint egy éve ugyan ebben az időszakban. Ukrajnában jelenleg megújuló energiaforrású erőművek összesen 3,63 gigawatt energiát termelnek, ebből 2,6 gigawatt a napenergia. Az idei év első negyedévében 862 megawatt energia előállítására alkalmas alternatív energiaforrású erőművet üzemeltek be, ami 16 százalékkal meghaladta az előző évit, írta a karpathir.com.

 

Kalkuláljon Ön is. Kérjen itt ajánlatot napelemes rendszerre. A kalkulációt követően 15 percen belül részletes, személyre szabott árajánlatot kap. (x)

Ajánlott tartalom

Napelemes rendszerekhez állami támogatások? Lehet!

A napelemes rendszerek alkotóelemei évről-évre olcsóbbak lesznek a tömeggyártásnak, az egyre kifinomultabb előállítási eljárásoknak és a napelemek hatékonyságjavulásának köszönhetően.