Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Újraindul a magyar regisztráció az uniós kvótakereskedelmi rendszerben

Újraindul a magyar regisztráció az uniós kvótakereskedelmi rendszerben

Szerdától újra teljes körűen működik Magyarország regisztrációs rendszere az Európai Unió kibocsátás-kereskedelmi rendszerében (ETS) – jelentette be az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben.

Erre azt követően kerülhet sor, hogy az Európai Bizottság befejezte annak a nemzeti nyilvántartási jelentésnek az értékelését, amely a biztonsági intézkedésekről szól – derül ki az EU végrehajtó testületének brüsszeli közleményéből.  A bizottság januárban állította le az ETS-t, miután széndioxid-kvóták tűntek el legalább egy tagállam (Csehország) állami nyilvántartásából. A rendszert nemsokára  újraindították, és az egyes EU-tagországok nemzeti nyilvántartásai fokozatosan kapcsolódnak be a műveletekbe. Magyarország mellett Ciprus, Málta, valamint a nem EU-tag Liechtenstein is most újítja fel műveleteit teljes értékűen, és ezzel már 28-a nő a normális rendben működő nemzeti nyilvántartások száma.

Ajánlott tartalom

Azonnali lépéseket sürgetett a globális felmelegedés ellensúlyozására Ferenc pápa

Lépésváltást szorgalmazott a globális felmelegedés okozta világméretű gazdasági-társadalmi válsággal szemben Ferenc pápa, aki a nemzetközi kőolaj- és gázvállalatok vezetőit fogadta a Vatikánban pénteken.