Újrahasznosított luxusautó

A Fisker Automotive, a környezetkímélő luxus járművek gyártója bejelentette, hogy elérték alapgyűjtésük célját, az egy milliárd dollárt. Ezzel az összeggel a kezükben, úgy döntöttek, hogy a nyáron forgalomba helyezik a Fisker Karma-t.

A Karma modellre már így is közel 3000 előrendelés van, így júniusban megkezdődhetne az hibrid autó árusítása. A kaliforniai gyártmányú, négy ajtós prototípus károsanyag-kibocsátása nagyon alacsony. Alkatrészeit pedig újrahasznosított anyagokból készítették, mint például újrahasznosított alumínium és a tetőn elhelyezett napelemek.
A Fisker Automotive következő céljai az alapgyűjtés után a köztudatba kerülés és a legkésőbb júliusban való megjelenés az utcákon. A közel 18,5 millió forintos luxusautót a Shanghai Motor Show keretein belül mutatták be.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.