Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Újra repülhet a napelemes Solar Impulse 2
Tudj meg többet: Napenergia

Újra repülhet a napelemes Solar Impulse 2

Elindult hétfőn Japánból a kizárólag napenergiával hajtott Solar Impulse 2 repülőgép, hogy egy hónapi kényszerpihenő után folytassa útját az egyesült államokbeli Hawaiira – írja az MTI.

A repülőgép Nagojából startolt, ahova június elsején érkezett a kínai Nankingból 40 órás repülés után. A rossz időjárás akadályozta meg abban, hogy világkörüli útjának hetedik szakaszát teljesítse, és Kínából a 8175 kilométerre fekvő Hawaiira repüljön.

A gép a nagojai kényszerleszálláskor megsérült. Előbb a keletkezett hiba kijavítása késleltette indulását, majd az időjárás miatt kellett vesztegelnie. A szervezők legutóbb június 24-re tűzték ki startját, de a rossz meteorológiai viszonyok ismét közbeszóltak.

Várhatóan öt napig tart majd útja Hawaiira, amennyiben nem lesz borús időjárás, ami akadályozza a gép napelemeinek teljes mértékű feltöltését. A Solar Impulse 2 idén március 9-én indult Abu-Dzabiból 35 ezer kilométeres világkörüli útjára.

Ajánlott tartalom

100.000 forinttal belevághatsz a napelemes rendszer telepítésébe

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 0%-os hitelprogramja, azoknak is segíthet a villanyszámlájukat végleg lenullázni, akik eddig anyagi megfontolásból nem vágtak bele a napelemes rendszer telepítésébe. ,