Újabb WWF-kampány a romániai medvék védelmében

Újabb kampányt indított a romániai medvék megmentéséért a Természetvédelmi Világalap (WWF) helyi szervezete.

Romániában jelenleg mintegy 6500 medve él, ami a teljes európai medveállomány 60 százaléka. Az állatokat egyre inkább veszélyezteti a fakitermelés, a táplálék szűkössége, az emberekkel való konfliktus és az orvvadászat – hangsúlyozta Ioana Busila, a kampány koordinátora.

A WWF arra kéri az állampolgárokat, hogy támogassák személyi jövedelemadójuk 2 százalékával a medvék megmentéséért indított kampányt. A természetvédelmi szervezet korábban már három hasonló forrásgyűjtést kezdeményezett, “ez az első eset azonban, melyben az emberek érzelmeire apellálunk” – magyarázta Ioana Busila.

A közelmúltban már a hegyi városokban, például Brassóban is megjelentek az éhes medvék, melyek a konténerekben kutatnak táplálék után. A medvék jelenléte turistaattrakciót jelent, ugyanakkor tragédiákhoz is vezethet: az elmúlt években tucatnyi ember sérült vagy halt meg medvetámadás következtében.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.