Kezdőlap / Rovatok / Pályázatok, felhívások / Újabb szélerőművek épülhetnek Magyarországon – videó
Tudj meg többet: Szélenergia

Újabb szélerőművek épülhetnek Magyarországon – videó

Összesen 410 megawatt szélerőmű kapacitás létesítésére írt ki kétfordulós pályázatot a Magyar Energia Hivatal.

Magyarország azt vállalta, hogy 2020-ra, energiafelhasználásának 13%-át megújuló energiákból fogja elérni. Ez azt jelenti, hogy a mostani állapothoz képest duplájára kell emelni ezt az energiamennyiséget.

A pályázatokat két fordulóban bírálják. Az elsőben az alkalmasságot vizsgálják, a második, értékelési szakaszban pedig három mutató: a kilowattóránként megajánlott kötelező átvételi ár, az időtartam és a megtermelt áram mennyisége alapján döntenek.

A pályázaton nem vehet részt az, akinek díjhátraléka van a Magyar Energia Hivatalnál, vagy bármilyen lejárt köztartozása van. Az sem pályázhat, aki öt éven belül közbeszerzési eljárás alapján vállalt szerződését megszegte, és az sem, akinek bármilyen engedélyét a hivatal az elmúlt tíz évben visszavonta.

A pályázatok beadási időpontja 2010. március 1. Az újonnan meghirdetett 410 megawatt szélerőműkapacitás, ha megépül, a klímaváltozás hatásának enyhülését eredményezheti és sok száz millió forintos beruházást is jelent az országnak.

A pályázatokról bővebb tájékoztatást a Magyar Energia Hivatal honlapján találnak az érdeklődők a www.eh.gov.hu címen, ahonnan a pályázatokhoz szükséges dokumentumok is letölthetőek.[media id=34 width=600 height=420] a

Ajánlott tartalom

Mekkora a világ legnagyobb napelemfarmja?

A legtöbben úgy gondolják, hogy csak az Európai Unióban kap hangsúlyos szerepet az alternatív energiaforrások hasznosítása, de ez nincs így!