Újabb öt elektromos autó töltőpontot adtak át Budapesten

Elektromos autókhoz használatos öt töltőpontot adtak át Budapesten a WestEnd City Center parkolóházban csütörtökön, a töltőberendezéseket telepítő Elmű és a bevásárló központ képviselői.

“A jövő a villamos közlekedésben van” – mondta Kövesdi Zoltán, az Elmű-Émász csoport igazgatósági tagja, aki rámutatott: szemléletváltásra van szükség, kis lépésekben kell haladni a cél felé, a megújuló energia részarányának növelése érdekében.

Prosits Attila, a WestEnd ügyvezető igazgatója az átadáskor hangsúlyozta, hogy a zöld gondolkodás terjesztését kiemelten fontosnak tartják. A töltőállomások kialakítása mellett szombat-vasárnap az elektromos közlekedést népszerűsítő programsorozatot szerveznek, amelynek keretében többek között tesztvezetésen ismerkedhetnek az érdeklődők az elektromos autókkal.

Az eseményre készült tájékoztató szerint az Elmű-Émász csoport országosan 39 elektromos autótöltő berendezést üzemeltet, ezekből Budapesten 25 található.

Az országos hálózat lehetővé teszi, hogy az elektromos autók európai népszerűsítését szolgáló eTourEurope elektromos-autó rally konvoja – 6 jármű – vasárnap ellátogasson Budapestre is. A rally május 17-én indult Münchenből, és 4200 kilométeres európai körút után 26-án érkeznek vissza a német városba.

A közlemény szerint az Elmű-Émász elkötelezett a környezetbarát közlekedés mellett, ezt bizonyítja azzal is, hogy a töltőállomásokon 2014 végéig továbbra is ingyenesen biztosítja az energiát az elektromos autók töltéséhez.

Magyarországon 2010-ben adták át az első elektromos töltőállomást, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi közlése szerint szeretné elérni, hogy 2020-ig mintegy 68 ezer töltőállomás létesüljön.

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.