Újabb óriási szélerőműpark születik a tengeren

A furcsán hangzó nevű East Anglia One szélerőműbe összesen 102 darab, egyenként 7 megawatt teljesítményű tengeri szélturbinát szállít a Siemens, mely vállalta, hogy három éven belül mindegyik rotorja pörögni fog, mint a meszes.

Két magyarországnyi megrendelést adtak le a britek

A világ szélenergiaipari híreit is vadászó Cleantechnica jelenti, hogy a világ legnagyobb tengeri (offshore) szélerőműépítő cége, a német Siemens világviszonylatban is jelentős méretű megrendelést kapott a brit szigetek keleti oldalán létesülő “East Anglia One”  megújulóeneergiás projektre, mely a partoktól 45 kilométerre, mintegy 300 négyzetkilométeres területen épül majd.

Az összesen 714 MW kapacitású szélturbinák egyenként 7 megásak, lapátátmérőjük 154 méter – innen a rendszerelemek típusneve is: SWT-7,0-154. A megrendelést a ScottishPower Renewables, az Iberdrola SA  leányvállalata adta le, e szerint a németek vállalták, hogy 2019-ben telepíteni és installlni kezdik a rendszerbe a szélerőművet, mely teljesen 2020-ra kerül üzemszerűen működő állapotba. Ekkortól mintegy 500.000 brit háztartás energiaigényét lesznek képesek biztosítani.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.