Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hidrogén, üzemanyagcella / Újabb hidrogénes SUV-t fejleszt a Hyundai
Tudj meg többet: Hidrogén, üzemanyagcella

Újabb hidrogénes SUV-t fejleszt a Hyundai

A Hyundai már évek óta keményen dolgozik a hidrogénes, pontosabban fogalmazva üzemanyagcellás modelleken, a koreaiak ugyanis a szóban forgó technológiában látják a jövőt.

Most pedig bejelentette a gyártó,hogy egy vadonatúj modellt fejlesztgetnek, ami nem meglepő módon egy szabadidőautó – a lépés teljesen logikus, hiszen a szabadidőmodellek kategóriája töretlen fejlődést mutat, másrészt pedig a jelenleg piacon lévő mindkét hidrogénautó (Toyota Mirai és Honda Clarity Fuel Cell) ’hagyományos’ felépítésű.

A Hyundai nem mellesleg bejelentette, hogy rövidesen megkezdi az üzemanyagcellás ix35 FCV sorozatgyártását, ami ugye szintén egy hasonló felépítésű crossover modell, azonban mivel nem egy dedikált, kimondottan hidrogénes járműnek fejlesztett és született autóról van szó, esetében még szükséges hozni néhány kompromisszumot. Ezeket hivatott levetkőzni a már a kezdetektől fogva üzemanyagcellás autónak készülő utód, ami néhány éven belül máris piacra léphet. A specifikációkról egyelőre nem sokat tudunk, azonban a koreaiak 500 mérföldes, vagyis mintegy 800 kilométeres hatótávról beszélnek, ami egyedülálló lenne az üzemanyagcellás modellek között. Az árakról és a pontos megjelenésről persze még korai lenne bármit is írni, de minden bizonnyal rövidesen többet fogunk tudni a Hyundai következő nagy dobásáról.

forrás: autopult.hu

Ajánlott tartalom

Rekord szinten a hazai elektromos autó forgalomba helyezések

A negyedével csökkenő teljes piaci forgalom közepette nőtt az elektromos járművek részaránya az Európai Unióban az első negyedévben forgalomba helyezett új autók között - derül ki az európai autógyártó vállalatok szakmai képviselete, az ACEA kedden publikált jelentéséből.