Újabb havazás jön

Északkeleten, a Tisza-tó környékén és az Északi-Középhegységben a legintenzívebb a havazás, ezeken a területeken összességében 10-15 cm hó is hullhat, tájékoztatott szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese.

A csapadék a Tata-Békéscsaba vonaltól fokozatosan szorul északkelet felé, délnyugaton szerda reggel már elállt a havazás. A Dunántúlon még havazik azonban Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom megyékben. Budapest belvárosában nagyjából 1 cm hó maradt meg, de a környező hegyekben intenzíven havazott az éjszaka, itt akár 4 cm-s hótakaró is kialakulhatott. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tájékoztatása szerint szerdára virradó éjszaka az összes szórójárművével a budapesti utak síkosságmentesítését végezte, a főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés elindult. Néhány szóró járművük eljutott mellékutcákba is, hajnalban azonban visszatértek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson. A 2100 kilométer hosszúság mellékútvonal-hálózat megtisztítását csak a kiemelt főutak rendbetételét követően kezdik meg. Több helyen is okozott ugyanakkor már fennakadást a havazás. Nem közlekednek a helyközi autóbuszjáratok a Nógrád megyei Cserhátszentivánnál a 2123-as számú úton, mivel a havazás miatt elakadt egy jármű. A havazás miatt késésekre kell készülniük a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon utazóknak. Fóton váltóállítási problémák vannak, ezért az arra közlekedő vonatok utasainak 20-25 perc késésre kell számítaniuk a reggeli órákban.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.