Újabb havazás érkezik

Ismét visszaesik a hőmérséklet, a héten többfelé várható havas eső, hószállingózás, akár havazás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott összegzés szerint hétfőn a legtovább délnyugaton, nyugaton, illetve a Duna vonalában marad felhős az ég. Ezeken a helyeken délelőtt, az Őrségben és az Alpokalján még kora délután is lehet havazás, havas eső. Keleten több órára is kisüthet a nap, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Az északi, északkeleti szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon várhatóan hétfőn is többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A középső országrészben viszont legfeljebb élénk széllökések várhatók. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 2 fok között várható, de északkeleten néhol mínusz 5 fok alatti értékekre is számítani lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakulnak. Kedden eleinte fátyolfelhős, napos idő várható, de este nyugaton, északnyugaton hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható, a nappali csúcshőmérséklet mínusz 2 és plusz 2 fok között valószínű.

Szerdán főként északon fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás. Ekkor a minimum hőmérsékleti értékek mínusz 7 és 0, míg a maximumok mínusz 2 és plusz 4 fok között várhatók. Csütörtökön kezdetben főként északkeleten várható hószállingózás, kisebb havazás, délután már máshol is egyre több helyen lehet számítani havas esőre, délen és nyugaton inkább esőre. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, a nappali csúcsértékek várhatóan 0 és plusz 8 fok között alakulhatnak. Pénteken szórványosan fordulhat elő havazás, hózápor. Délen és nyugaton eleinte esőre, majd havas esőre is számítani kell. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű, nappal plusz 1 és plusz 6 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombaton csökken a felhőzet. Eleinte elszórtan még előfordulhat kisebb havazás, hózápor, nyugaton havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. Vasárnap főként délen és nyugaton egyre többfelé várható havazás, havas eső. Az éjszakai minimumok mínusz 5 és 0, míg a nappali maximumértékek mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulhatnak olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott tartalom

Közel 60 ezren válaszoltak a zöld konzultációra

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.