Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Zöldinfó » Életmód

Új találmány a napelemes öntöltődő kulacs – sosem fogy ki

Megjelenés: 2016.02.03., 12:36   Utolsó módosítás: 2016.02.03., 12:36

Az önmagát újratöltő kulacs napelemes kondenzátorral ivóvízzé alakítja a párát. Az új találmánnyal akár egy vagy két ember napi vízszükséglete is fedezhető.

A környezetbarát technológiákkal foglalkozó Fontus cég elsősorban kerékpárosok és túrázók számára fejlesztette ki az öntöltődő okos-kulacsot, hogy akár egy egész napos túrázás esetén se jelentsen többé problémát az ivóvízhiány. Elég elindulni egyetlen kulaccsal, mely újra meg újratöltődik friss ivóvízzel…

A víz ott van a levegőben…

„A Föld atmoszférája jelentős mennyiségű kihasználatlan friss vizet tartalmaz”, olvasható a Fontus weboldalán. A öntöltődő kulacs ezt a kihasználatlan forrást szeretné hasznosítani. “Az új találmány hasznos felszerelés lehet sportolók és túrázók számára, illetve életmentő eszköz lehet olyan szárazság sújtotta területeken, ahol elérhetetlen a tiszta ivóvíz.”

Napelemes kondenzátor működteti

A kondenzációs technológiával működő, önmagát újratöltő kulacs a levegőben lévő párát alakítja át vízzé napelemek segítségével. A kulacs felső része hűtő funkciót lát el, mely ösztönzi a páralecsapódást. Ahogy a levegő áthalad a kulacs felső részén, lelassul a légáramlás sebessége, amely lehetővé teszi a vízmolekulák kicsapódását. A párából kinyert víz pedig az üvegbe kerül, amíg meg nem telik a kulacs.

A víz előállítását a hátizsákra vagy kerékpárra rögzített napelemek működtetik, melyek a kulacs tetején lévő kondenzátorhoz csatlakoznak.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 27. szombat
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Új hűtő, mosó- és mosogatógép esetén az A+ energiacímkével ellátott termékek csökkentett energiát használnak fel és olcsóbb a működésük.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés