Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Új remények az elektromos-luxus autó gyárnál
Tudj meg többet: Elektromos autó

Új remények az elektromos-luxus autó gyárnál

Nemrég a Fisker Automotive elektromos automobilokat is gyártó cég bejelentette, hogy Henrik Fisker társalapító lesz a cég ügyvezető elnöke, Tom LaSorda pedig a testület-alelnöki, illetve az ügyvezetői igazgató címét tudhatja magáénak, számol be az inhabitat.com.

LaSorda volt a Chrysler Group előző ügyvezető igazgatója, elnöke és alelnöke, ezen kívül 23 éves karrierje során számos ügyvezetői poszt birtokosa volt a General Motorsnál. Decemberben csatlakozott a Fiskerhez a testület alelnökeként és menedzsment-tanácsadóként, most pedig teljes ügyvezető igazgatói jogkörben részesül, valamint napról napra fogja az operációs menedzsmentet felülvizsgálni. „Létrehoztunk egy új automobil gyártó céget, útjára indítottunk egy új, hatótáv-növelő technológiával ellátott elektromos autót, és a Fisker Karmát lenyűgözően rövid idő alatt megjelentettük a piacon”, mondja Henrik Fisker, majd hozzátette: „Várom, hogy Tommal szorosan együttműködve vezessük a céget, és a jövőben egy jelképes márkát hozhassunk létre, olyan autókínálattal, melyek környezettudatos luxust biztosítanak.” A Fisker cég várhatóan még idén ősszel piacra dobja legújabb modelljét, a Karma Surf-öt.

fisker

fisker

Ajánlott tartalom

Elon Musk: Hétüléses Tesla Model Y is érkezik még az idén

Elon Musk, a Tesla első embere ismét a Twitteren adott helyzetjelentést, amely alapján még idén számíthatunk az első hétüléses Model Y-ok leszállítására.

3 hozzászólás

 1. “Várhatóan még az idén ősszel piacra kerül”
  Reméljük tényleg úgy lesz.
  mert 2010 ben hiába vártuk a Tesla modell:S t/valakinek más az érdeke?/
  (rendeléseket,és foglalót lehetett letenni a modellre)
  és 2011 ben nem jött a BYD teljes offenzivája európában Düsseldorf i központtal

  az ebben a témában jártas emberek már 30 éve tudják:

  elektromos autó elérhető áron/hatótávolsággal/minőségben?

  lesz,de mindíg csak jövőre

 2. Amit az olaj-autó összefonódás művel; röviden úgy jellemezhető: öngyilkos ragaszkodás a múlthoz!
  Réges-régen még a hatvanas években meg kellett volna csinálni az átállást, mert ezáltal sokkal kevesebb lehetne a környezet szennyezés!
  Más részt nem üldözni kellene, hanem tőkével támogatni valószínűleg még nagyobb profit elérésére lenne lehetőség az új technológiák használatával!
  Az még véletlenül sem jut el eme ‘kiválasztottak szűk agyáig, hogy ugyanazon a bolygón élünk és a szennyezés körbe jár!

 3. Nem a olaj-, es automoguloknak kellene eszhez terniuk hanem a politikusoknak…
  De mint tudjuk, a politikus kapzsi es ostoba hatalommmanias, igy bezarult a kor. Vicces, hogy az olajos cegektol kapott tamogatasokbol finanszirozott valasztasi kombajn soran hujitenek minket…”Szavazz ram!”:DDD
  A demokracianak nevezett rohej teljes csodje ami most a vilagban van…szegyen, hogy ezt hagyjuk magunk utan…