Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napkollektor, Napelem, Napcella

Technológiák » Elektromos kétkerekű » Elektromos kerékpár

Új napelemes drótszamár Hollandiában

forrás: hu.euronews.com
Megjelenés: 2016.03.11., 10:51   Utolsó módosítás: 2016.03.11., 10:52

“Ez az első olyan bicikli, amelynek a kerekében napelemek vannak, és amely nappal, illetve kerékpározás közben feltölti magát.”

A Solar Application Lab nevű holland startup az “Eindhoveni Műszaki Egyetem diákjaival karöltve kifejlesztett egy új, napenergiával működő prototípust. A napelemeket az első kerékre és a pedálokra szerelték fel.

- Ez az első olyan bicikli, amelynek a kerekében napelemek vannak, és amely nappal, illetve kerékpározás közben feltölti magát – mondta Marc Peters, a Solar Applications vezetője.

Az első napelemes drótszamarak a nyolcvanas évek végén jelentek meg, de azoknál még utánfutóra szerelték fel a paneleket. A fotovoltaikus rendszerek fejlődésének köszönhetően a holland prototípus tervezői meg tudták oldani, hogy a csak az első keréken legyenek panelek, amelyek még a borús, esős napokon is elegendő energiát termelnek.

A kerékpárt 2018-tól forgalmazzák, és körülbelül 2500 eurót kérnek majd érte.

- Az volt a legnagyobb újítás, hogy ezúttal olyan diákokkal dolgoztunk együtt, akik azt mondták, hogy nekik van ötletük arra, hogyan oldjuk meg a borús időszakok problémáját. Egy igen érdekes elektronikai ötlettel rukkoltak elő – mesélte Marc Peters.

Hollandiában nagy hagyománya és kultúrája van a kerékpározásnak.

Az az utóbbi években több kezdeményezés is indult, amely megkönnyíti a bicajosok életét.

Az egyik újítás a napelemes kerékpárút, amely már 35 ezer kilométer hosszú, és annyi energiát termel, ami még a legvérmesebb reményeket is felülmúlja.

forrás: hu.euronews.com


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 24. szerda
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

A nagyobb kiszerelésű termék vásárlásával egy átlagos háztartás esetén elérhetünk 10%-os hulladékcsökkentést, így akár 550 kg CO2 kibocsátást kerülhetünk el évente.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés