Új környezetbarát csomagolótermékek a SPAR-nál!

Környezetbarát szendvicscsomagolókkal és ételtárolókkal bővült az INTERSPAR hipermarketek termékköre. Az áruházlánc folyamatosan frissíti az élelmiszerek csomagolására és tárolására szolgáló, „zöld” megoldásait. 

A fenntartható jövő kihívása, hogy hogyan tudjuk a háztartásokban keletkező műanyag hulladékot úgy csökkenteni, hogy a vásárlás és a mindennapi élet komfortérzete megmaradjon. Élhető környezetünk fenntarthatósága érdekében a SPAR a saját működése során alkalmazott anyagok, technológiák és munkafolyamatok újragondolása mellett vásárlóit is a környezettudatosabb magatartásra bíztatja. A vállalat a fenntarthatóság jegyében számos olyan új csomagolástechnikai újdonságot vezetett be üzleteiben, amelyek révén kevesebb eldobható műanyag hulladék keletkezik a háztartásokban, ezért folyamatosan bővíti környezettudatos termékeiknek számát. 

„A fenntarthatóság szellemiségében az elmúlt időszakban számos újdonságot vezettünk be az hálózatunkban. Örömmel mondhatom, hogy ezek a vásárlóink körében is pozitív fogadtatásra találtak. Ilyenek például a többször használatos, környezetbarát zöldség-gyümölcs, valamint pékáru tasakok, vagy a szilikon zárófedelek. Most pedig újabb környezetbarát termékeket mutattunk be, amelyek reményeink szerint ugyanolyan közkedveltek lesznek, mint a korábbiak” –mondta Maczelka Márk a SPAR kommunikációs vezetője.

Újdonság az INTERSPAR hipermarketek kínálatában az 1 és 1,5 literes kiszerelésben kapható szilikon tárolótasak, amely erős, tartós védelmet jelent a benne tárolt élelmiszereknek. Praktikus kialakítása révén kis helyet foglal, így könnyen magukkal vihetik munkahelyükre, vagy akár egy kirándulásra a felhasználók. 

A 3 darabos, különböző méretű, szettben kapható a méhviaszból készült kendő környezetbarát csomagolóanyag szendvicsekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz. Az egyszerűen újrafelhasználható, rendkívül rugalmas, könnyen tisztható és formázható termék kiváló és természetes helyettesítője a műanyag csomagolásnak. 

Az flexibilis fedőbetéttel felszerelt, légmentesen zárható, tisztítható ételtároló tálca pedig újrafelhasználható és környezetbarát megoldás szeletelt sajtokhoz és felvágottakhoz. Ezzel csökkenthetjük, vagy akár ki is válthatjuk a műanyag fóliák és nejlonzacskók használatát. 

Snack’n’Go

Megjelent az INTERSPAR hipermarketek kínálatában a BPA mentes, vegán, mosógépben is mosható Snack’n’Go ételtartó tasak. A tartós anyagból készült, mindennapos használatra tervezett termékcsalád lehetővé teszi, hogy az étkezések ne járjanak felesleges hulladékképződéssel. A tasak folttaszító belseje nem engedi át a nedvességet, ugyanakkor kiváló légáteresztő. Felhasználható gyümölcsökhöz, zöldségekhez, szendvicsekhez, különféle magokhoz, és akár aprósüteményekhez is.

Boc’n’Roll

A Boc’n’Roll mosható szendvicscsomagoló kitűnő alternatívája az egyszer használatos, eldobható alufóliának vagy folpacknak. A változtatható méretű és alátétként is használható csomagolóban elfér a szendvics, péksütemény, vagy akár több gyümölcs is. A BPA mentes, vegán, mosógépben 30°C-on mosható tároló egyszerű és tartós megoldás a hétköznapok hulladéktermelésének csökkentésére. 

Az új termékek már elérhetőek valamennyi INTERSPAR hipermarketben. 

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezései megtalálhatóak a www.sparafenntarthatojovoert.hu weboldalon.

 

Képek: spar.hu

Forrás: Zöldunió

Hirdetés (X)

Ajánlott tartalom

A gazdák személyesen mondhatják el véleményüket az Európai Bizottságnak

Az Agrárminisztérium (AM) minden lehetséges eszközzel küzd Brüsszelben a Közös Agrárpolitika uniós szabályainak egyszerűsítéséért. Most a gazdálkodókon a sor, hogy közvetlenül jelezzék egy uniós online felmérés keretében Brüsszel felé, hogy a támogatásokhoz kapcsolódó mely eljárások és szabályok kapcsán ütköznek nehézségekbe, mely terheket érzik a legsúlyosabbnak - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.