Új fajok Peruban

Az újonnan felfedezett növény- és állatfajok létezését a világ más részeiről már jelentették, ám a Bahuaja Sonene területén még senki nem látta őket.

A felfedezés 30 eddig dokumentálatlan madárfajt, két emlősfajt (denevéreket), valamint 233 féle pillangót is tartalmaz. 1996-os létrehozatala óta a nemzeti parkban ilyen méretű kutatóexpedíció nem zajlott. A Bahuaja Sonene Nemzeti Parkban több mint 600 madárfaj, 180 emlősfaj, 50 hüllő- és kétéltűfaj, 180 halfaj, valamint 1300 lepkefaj él. A WWF adatai szerint az Amazonas vidékén minden harmadik napon fedeztek fel az elmúlt évtizedben (1999 és 2009 között) új fajokat.

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.