Új energia tetőt avattak Olaszországban

Úgy látszik, Olaszországban is egyre felkapottabb lesz az irányzat, egyre felkapottabb tudatosan gondolkodni.

Legújabban egy közép-olaszországi városban, Perugiában bizonyosodhatunk meg erről.
Coop Himmelb(l)au néhány nappal ezelőtt leplezte le legújabb tervezését, az Energia tetőt.  Az újítás része a Perugia Egyetem, „Walking through the history” (Séta a történelmen keresztül) elnevezésű projektjének. A tetőt úgy tervezték, hogy akár lombkoronaként is szolgálhasson Perugia közepén, miközben elegendő energiát termel.

Jó tudni, hogy az Energia tető nyugati szárnyát a napenergiát előtérbe helyezve optimalizálták, míg a keleti szárny úgymond a szélenergiára specializálódott, és annak felhasználásával tud áramot generálni. A tető három rétegből áll. A felső réteget napelemekkel szerelték fel, amelyek segítségével lehetővé válik az elektromos áram termelése, sőt, árnyékot is biztosít a lenti folyosó számára.

Ezen kívül öt szélturbina került a strukturális rétegbe, mint kiegészítendő a megújuló energiaforrásokat. Így lesz a tető és a folyosó is energetikai szempontból önellátó.

Ajánlott tartalom

Döntöttek Brüsszelben: kötelezővé válik a napelemek telepítése

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az EU épületeire, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.