Kezdőlap / Új alapokon a környezetvédelmi adatszolgáltatás

Új alapokon a környezetvédelmi adatszolgáltatás

Több mint 2 milliárd forintból újul meg a Földművelésügyi Minisztérium (FM) Országos Környezetvédelmi Információs Rendszere (OKIR) – tudatta az FM csütörtökön az MTI-vel.

Az OKIR a környezet terhelésével és állapotával kapcsolatos adatokat tárolja. A rendszer elsődleges feladata, hogy segítsen nyomon követni a környezet állapotát, összegyűjtse, feldogozza és nyilvántartsa az igénybevételi és terhelési adatokat.

A fejlesztés keretében elektronikus alapokra helyezik a környezethasználók adatszolgáltatását. Januártól kizárólag a nyomtatványkitöltő (ÁNYK) keretprogrammal, az ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani az adatokat.

A közlemény szerint a fejlesztés megteremti a gyors, hatékony, olcsó és környezetbarát ügyintézés feltételeit, emellett a hatóság munkáját is megkönnyíti. Az OKIR internetes felülete pedig segít tájékoztatni a közvéleményt az ország környezeti állapotáról.

Ajánlott tartalom

Rendszeressé válhat a 40 Celsius-fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában

Rendszeressé válhat az akár 40 Celsius-fokot is elérő nyári hőmérséklet 2100-ra Nagy-Britanniában, ha nagyon magas marad a szén-dioxid-kibocsátás - derült ki a brit meteorológiai szolgálat (Met Office) új tanulmányából.