Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Úgy felpörgött a Tesla Model 3 gyártása, hogy hiány van akkumulátorokból
Tudj meg többet: Elektromos autó

Úgy felpörgött a Tesla Model 3 gyártása, hogy hiány van akkumulátorokból

A jelek szerint tényleg nagyon beindulhatott a Tesla Model 3 gyártása, az amerikai elektromosautó-gyártó partnere, a Panasonic ugyanis jelezte, hogy a megnövekedett termelés miatt hiány keletkezett a járműben felhasznált akkumulátorokból.

A termelés gyors felfutása miatt hiány keletkezett az akkumulátorokból – jelentette ki Yoshio Ito, a Panasonic autóipari üzletágának vezetője a cég éves rendes közgyűlésén. Ito ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy Elon Musk, a Tesla vezére a hónap elején ismét megerősítette, a hónap végére el fogják tudni érni a heti 5000 darabos gyártást a Model 3 esetében. A Panasonic menedzser hozzátette, nem állítja azt, hogy az új modell gyártásának tervezetnél lassabb felfutása nincs hatással a működésükre, de folyamatos a kommunikáció a két cég között és bíznak abban, hogy sikerül felpörgetniük a termelést. A Panasonic Japánban és a Teslával közösen építetett nevadai üzemükben, a Gigafactoryben állít elő akkumulátorcellákat, amelyek aztán a Tesla járműveibe kerülnek beszerelésre.

A japánok egyébként nagyon optimisták a jövőt illetően, úgy számolnak, hogy az autóipari üzletáguk árbevétele elérheti a 2,5 milliárd jent 2022 márciusának végére, míg a mostani üzleti évük végén az árbevételük 1,8 milliárd jen lehet a várakozások szerint. A mostani hírnek azért van nagy jelentősége, mert a Tesla árfolyamának hónap elején indult ralija az elmúlt pár napban kifulladt döntően azért, mert a befektetők kivárnak az újabb vételekkel a július elején publikálásra kerüli gyártási adatok előtt. A japán partner állításai pedig azt jelzik, hogy a Teslának tényleg sikerült érdemben felpörgetnie a Model 3 gyártását, már csak az a kérdés, hogy tényleg elérték-e a bűvös 5000 darabos heti termelést, írja a portfolio.hu.

Ajánlott tartalom

A Tesla amerikai központjában tárgyalt Varga Mihály

Az amerikai cégek jól érzik magukat Magyarországon, ezt jól mutatja az is, hogy több mint 1500 amerikai irányítású vállalkozás működik az országban mintegy 100 ezer embernek adva munkát - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miután magyar üzleti delegáció vezetőjeként a Tesla fremonti központjában tárgyalt a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtöki közleménye szerint.