Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Úgy felpörgött a Tesla Model 3 gyártása, hogy hiány van akkumulátorokból
Tudj meg többet: Elektromos autó

Úgy felpörgött a Tesla Model 3 gyártása, hogy hiány van akkumulátorokból

A jelek szerint tényleg nagyon beindulhatott a Tesla Model 3 gyártása, az amerikai elektromosautó-gyártó partnere, a Panasonic ugyanis jelezte, hogy a megnövekedett termelés miatt hiány keletkezett a járműben felhasznált akkumulátorokból.

A termelés gyors felfutása miatt hiány keletkezett az akkumulátorokból – jelentette ki Yoshio Ito, a Panasonic autóipari üzletágának vezetője a cég éves rendes közgyűlésén. Ito ezt azzal kapcsolatban mondta el, hogy Elon Musk, a Tesla vezére a hónap elején ismét megerősítette, a hónap végére el fogják tudni érni a heti 5000 darabos gyártást a Model 3 esetében. A Panasonic menedzser hozzátette, nem állítja azt, hogy az új modell gyártásának tervezetnél lassabb felfutása nincs hatással a működésükre, de folyamatos a kommunikáció a két cég között és bíznak abban, hogy sikerül felpörgetniük a termelést. A Panasonic Japánban és a Teslával közösen építetett nevadai üzemükben, a Gigafactoryben állít elő akkumulátorcellákat, amelyek aztán a Tesla járműveibe kerülnek beszerelésre.

A japánok egyébként nagyon optimisták a jövőt illetően, úgy számolnak, hogy az autóipari üzletáguk árbevétele elérheti a 2,5 milliárd jent 2022 márciusának végére, míg a mostani üzleti évük végén az árbevételük 1,8 milliárd jen lehet a várakozások szerint. A mostani hírnek azért van nagy jelentősége, mert a Tesla árfolyamának hónap elején indult ralija az elmúlt pár napban kifulladt döntően azért, mert a befektetők kivárnak az újabb vételekkel a július elején publikálásra kerüli gyártási adatok előtt. A japán partner állításai pedig azt jelzik, hogy a Teslának tényleg sikerült érdemben felpörgetnie a Model 3 gyártását, már csak az a kérdés, hogy tényleg elérték-e a bűvös 5000 darabos heti termelést, írja a portfolio.hu.

Ajánlott tartalom

Elektromos autóbuszt állítottak forgalomba Salgótarjánban

Salgótarján első, a tömegközlekedésben forgalomba állított elektromos autóbusza 2019. április 15-én.