Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Rovatok » Zöldinfó » Környezetvédelem

Uber helyett villanyautós Bubit indítana a BKK

forrás: vs.hu
Megjelenés: 2016.03.22., 10:55   Utolsó módosítás: 2016.03.22., 10:55

Carsharing, azaz közösségi autóhasználati szolgáltatás beindításán dolgozik immár fél éve a főváros megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A cél egy környezetbarát rendszer felállítása lenne, amelyben csak elektromos autókat használnának.

A BKK honlapjára még tavaly nyáron került fel egy anyag, amelyben egy kérdőív kitöltésére kérte a carsharing, vagyis közösségi autóhasználati szolgáltatás iránt érdeklődő piaci szereplőket. A kapott adatok a BKK szerint kulcsfontosságú információkkal szolgálhatnak a carsharing-szolgáltatás alapjainak lefektetéséhez, de segíthetnek abban is, hogy a potenciális szolgáltatók bevonásával felmérjék a jelenleg még kialakulóban lévő autómegosztási szolgáltatás rendszerigényeit.

A közösségi gazdaság, vagyis a javak másokkal történő megosztáson alapuló fogyasztása (sharing economy) hazánkban sem ismeretlen fogalom, hiszen több világcég is megvetette már Magyarországon a lábát, például a lakásmegosztásokat segítő Airbnb vagy az Uber. Az utóbbi időszakban éles indulatokat kiváltó cég közösségi utazásmegosztónak hívja magát. Itt nem magához a kihasználatlan kocsihoz jutunk hozzá, hanem személyszállítást rendelhetünk a telefonos applikáción keresztül. Annyi hasonlóság azonban van, hogy elvileg mindkét rendszer a kihasználatlan gépjármű-kapacitásokat akarja megmozgatni.

Amikor most rákérdeztünk a BKK-nál, hogy hol tart a projekt, elismerték, hogy valóban dolgoznak egy ilyen szolgáltatás kialakításán. A mindenki számára elérhető rendszer az előre regisztrált felhasználóknak nyújtana gépjárműbérlési lehetőséget. A koncepció lényege ugyanis az, hogy a felhasználók a saját gépjármű előnyeit élvezhetik a tulajdonlás állandó költségei és kötöttségei nélkül – írta megkeresésünkre a BKK. A társaság szerint a szolgáltatás célközönsége bárki, akinek van saját autója, de bármilyen megfontolásból nem szeretné vagy nem tudja azt használni, továbbá az, akinek nincs autója, de adott esetben éppen szüksége lenne rá.

A teljes cikk itt olvasható.


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 28. vasárnap
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

A kombinált mosó-szárítógépek sokkal több áramot fogyasztanak, mint a két készüléktípus külön-külön.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés