Kezdőlap / Technológiák / Épületek / Turistalátványosság lesz a szélturbina park
Tudj meg többet: Szélenergia

Turistalátványosság lesz a szélturbina park

Mi lenne, ha kombinálni tudnánk a turbinákat a turizmus – turbizmus?

Ez az, amit az egyik tervező cég, az Office, meg akar valósítani Norvégia partjainál. Az ő agyukból pattant ki, az úgynevezett Turbine City (turbina város), elegáns szállodával, patinás gyógyközpont,  kulturális múzeum, mindez a toronymagas szélturbina alapján!

A Turbine City egy új módja a turbinák más színben való feltüntetésének, és vonzó lehet a turistáknak, a tengerészeknek, a tengeri olaj-munkásoknak és másoknak, akik saját szemükkel kívánják látni a szélerőművek szépségét. Továbbá, a szerkezeteknek végre dupla annyi feladatot kell ellátniuk, mivel energia betakarításra és egyben az emberek szórakoztatására épültek.

Turbinaváros a norvégiai Stavangerben épülne fel. Energia szempontjából önfenntartó lenne, mivel mindössze 1 MW-ra van szüksége (a 8 MW-os turbinából). Norvégia valamennyire híres (vagy hírhedt) olajtermeléséről, ezért turbinaváros szintén segíthet az ország alternatív energiaforrásainak elterjesztésében.

Ajánlott tartalom

Meglett az Év háza 2020-as győztese

Jakabfi-Kovács Boglárka és Gyürki-Kiss Pál hűvösvölgyi lakóháza kapta a fődíjat családi ház kategóriában, a középületek között pedig a Budai Vigadó felújításáért Nagy Csaba és csapata vehette át a legjobbnak járó elismerést az Év háza gálaesten csütörtökön Budapesten.