Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Túraútvonalat is megtisztítanak a Teszedd! akcióban

Túraútvonalat is megtisztítanak a Teszedd! akcióban

Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz önálló eseménnyel csatlakozott a Magyar Természetjáró Szövetség: az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör túraútvonalát – tájékoztatta az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szombaton az MTI-t.

A 2500 kilométer hosszú útvonalban az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonala tartozik bele. A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 kilométeres szakaszok megtisztításába a kör három nagy szakaszán kapcsolódhatnak be 10 önkéntesből álló csoportban. Elsősorban a kézzel, zsákban biztonságosan összegyűjthető és elszállítható háztartási jellegű szemetet szedik össze. Az akcióhoz szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket, maszkokat a szervezők biztosítják. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról a “TeSzedd!”-et szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség gondoskodik. A “TeSzedd a Kéken!” akcióra hétfőig lehet regisztrálni. A mozgalomról bővebb információ található a www.teszeddakeken.hu oldalon, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség illetékesei is segítenek az info@teszeddakeken.hu e-mail címen, valamint a +36 20 824 8831-es telefonszámon.

Ajánlott tartalom

Megvan mely műanyagokat tiltja be a kormány

Nagy mennyiségben fordulnak elő a piacon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslata szerint betiltandó, egyszerhasználatos műanyagtermékek - mondta Boros Anita, a szaktárca építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.