Túlvállalta magát Magyarország? Bukhatjuk a megújuló energia-fogadalmunkat

Az Európai Bizottság tegnap tette közzé a megújuló energiaforrásokra vonatkozó 2020-as célkitűzésekhez kapcsolódó legfrissebb jelentését.

A tagállamok nagy része jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2020-as vállalásait – áll a kétévente kiadott jelentésben. Az Európai Unió öt éven belül 20 százalékra szeretné növelni a megújuló energiaforrások részesedését, amelyet 15,3 százalékra becsülnek a tavalyi végső energiafogyasztásból. A jelentés rávilágít egy másik fontos pontra is: a közlekedésbe is egyaránt el kell érniük a tagországoknak a 10 százalékos részesedést a megújuló energiaforrásoknak.

Nem sikerülhet mindenkinek

A tavalyi célokat a tagállamok nagy része sikeresen teljesítette, azonban egyre inkább válik kérdésessé, hogy a 2020-as eredményeket sikerül-e hoznia majd az egyes államoknak. Kétséges Franciaország, Málta, Hollandia, Luxemburg, az Egyesült Királyság, Spanyolország, Belgium, Lengyelország, vagy Magyarország esetében a siker, de az Európai Bizottság optimistán tekint a jövőbe és reméli, hogy az országokon átívelő megegyezések és gazdasági harmonizálások meghozzák majd a kívánt eredményeket.

forrás: privatbankar.hu

Ajánlott tartalom

Pályázat segíti növelni a hazai energiatároló kapacitást

A jövő a zöldenergiáé. A kormány a futó programokban összesen 200 milliárd forinttal ösztönzi a családokat és cégeket a zöldenergia termelésére és tárolására - hívta fel a figyelmet csütörtökön kiadott közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).