Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Trump mégis hisz a klímaváltozásban

Trump mégis hisz a klímaváltozásban

Az elnökválasztási kampány során Trump legtöbbször azzal támadta Obama klímavédelmi lépéseit, hogy azok nagyon drágák, ártanak a munkahely teremtésnek és versenyhátrányt okoznak Kínával szemben.

Nyilatkozatai alapján az USA leendő elnöke tényleg nem gondolja azt, hogy a klímaváltozás mögött emberi tevékenységek állnának – legalábbis eddig ezt hangoztatta, de! Donald Trump, leendő amerikai elnök tegnap találkozott a New York Times újságíróival, akikkel a kül- és belpolitikai kérdések mellett a klímaváltozásról és a párizsi klímaegyezményről is beszélgetett.  Trump a kampányában végig határozottan tagadta, hogy az emberi tevékenységnek köze lenne a globális felmelegedéshez, és kitartott amellett, hogy amennyiben elnökké választják, felmondja az Egyesült Államok részvételét a megállapodásban. A The New York Times munkatársaival folytatott beszélgetés során azonban már arról értekezett, hogy az embereknek mégis csak van közük a felmelegedéshez, és nyitottnak mondta magát a klímaegyezmény megvizsgálására is. “Nagyon közelről figyelem a dolgokat, nyitott vagyok ebben a kérdésben, s úgy gondolom, hogy van kapcsolat az emberi tevékenység és az éghajlatváltozás között”- szögezte le Trump. De hangsúlyozta azt is, hogy “meg kell vizsgálni, hogy ez az egyezmény mennyibe kerül az amerikai vállalatoknak és milyen következményekkel járhat az amerikai versenyképességre.

Ajánlott tartalom

Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket. A környezetbarát cserepek érdemben redukálják a vállalat műanyagfelhasználását.