Trump felszólította a környezetvédelmi hivatalt: töröljék a klímaváltozásról szóló honlapjukat

A Reuters forrásai szerint a Trump-adminisztráció utasította az Amerikai Környezetvédelmi Hivatalt (EPA), hogy töröljék a klímaváltozást alátámasztó anyagokat a hivatali honlapról.

A hírt a hivatal két dolgozója osztotta meg. Az új elnökség egyik első dolga volt, hogy a beiktatási ünnepség után eltüntesse a klímaváltozásról szóló anyagokat a Fehér Ház honlapjáról, Trump pedig tegnap adott engedélyt két sokat vitatott olajvezeték, a Keystone XL és a Dakota Access építésének folytatására. A vezetékek nem csak az olajlobbi győzelmét mutatják, de az amerikai őslakosok tiltakozását is lesöpörték. A környezetvédelmiseket kedden szólították fel a honlap törlésére, helyi idő szerint szerdán akár már el is tűnhet a több év munkáját tömörítő anyag. A szűk határidő miatt vitára valószínűleg nem lesz lehetőség, ezért az anyagokat most önkéntesek menekítik európai szerverekre. Myron Ebell szerint, aki segítette a két elnök közti átmenetet, a honlapot valószínűleg bezárják majd, viszont az onnan induló linkek és anyagok megmaradhatnak, írja az index.hu. 

Ajánlott tartalom

A környezet jobban reagál az apróbb fejlesztésekre

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.