Triciklivel vontatott ház purhabból

Az apró lakások hasznosak is lehetnek a környezet szempontjából, hatékonyságra és gazdaságosságra kényszerítik a lakót, de van az a méret, ami már egy ember számára is kényelmetlen.

Úgy látszik ez a helyzet a Bao House nevű mobil ház a kínai dot Architects cég agyszüleménye. A triciklire épített „ház” poliuretán (pur) habból készült. A projekt egy Beijingben tartott művészeti és építészeti kiállítás, a Get It Louder 2012 részét képezte. A könnyű, vízálló és hőszigetelt építmény szerkezete fából és textilből készült, ebbe fecskendezték be a purhabot. Ez az anyag hőszigetelőként nem túl környezetbarát, nem újrahasznosítható, nehezen felújítható, és relatíve drága is. A tető átlátszó polikarbonát lemezekből áll, az egyedüli bejárat pedig csúsztatva nyitható. A Bao kiállítási tárgyként érdekes lehet, de sajnos semmilyen praktikus haszna nincs.

-

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.