Trambulinjárda

Ha már unja a gyaloglást, akkor a Fast Track trambulinjárdát Önnek találták ki. Szerencsére az ötlet nem egy elmegyógyintézetből szökött várostervező fejéből pattant ki, hanem egy észt építészeti vállalat, a Salto Architects készítette az Archstoyanie orosz művészeti fesztiválra.

A rendezvényen a Fast Track összekötötte a kellemest a hasznossal, a látogatók így egyik helyszínről a másikra ugrálva közlekedhettek. A rendhagyó járda kiállítási tárgyként is szolgált a fesztiválon, melyet a Moszkvától körülbelül 200 kilométerre fekvő festői Nikola-Lenivets parkban tartottak. Ahhoz, hogy a trambulinon ugrálni is lehessen, a 170 méter hosszú Fast Track alatt végig sekély árkot ástak a készítők. A Salto Architects azt szeretné elérni, hogy a látogatók egy kicsit más szemszögből figyeljék meg a környezetüket, bár lehet, hogy ez ugrálás közben nehéz feladat. Meglepő módon egyetlen balestet sem jelentettek a helyszínről, úgyhogy valószínűleg sok a tehetséges akrobata az orosz fesztivállátogatók között.

-

-

-

Ajánlott tartalom

A környezet jobban reagál az apróbb fejlesztésekre

Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani, figyelve arra, hogyan reagál erre a környezet - hangsúlyozta a Szent György-hegyi bornapok megnyitóján a közigazgatási és területfejlesztési miniszter Hegymagas községben kedden.