A folyamatos havazás és ónos eső következtében továbbra is veszélyesek a Pilis és a Visegrádi-hegység turistaútjai, különösen Dobogókő, a Prédikálószék és a Vadálló-kövek környékén kell vigyázni - tájékoztatta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője pénteken az MTI-t.

Továbbra is veszélyesek a Pilis turistaútjai

A folyamatos havazás és ónos eső következtében továbbra is veszélyesek a Pilis és a Visegrádi-hegység turistaútjai, különösen Dobogókő, a Prédikálószék és a Vadálló-kövek környékén kell vigyázni – tájékoztatta Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője pénteken az MTI-t.

Közlése szerint fél métert meghaladó hótakaró borítja a turistautakat a Pilisben és a Visegrádi-hegységben, az elmúlt egy hét alatt a hóréteg vastagsága megduplázódott.
Mint írta, a turistautak nyomvonala sok helyen nem látható, ezért a sziklák mellett elhaladó, keskeny útszakaszok különösen veszélyesek. Ilyen helyszínként említette például a Vadálló-kövek vagy a Dobogókő alatti Zsivány-sziklák, a Rezső-kilátó és a Thirring-sziklák környékét, a Rám-szakadék továbbra is járhatatlan. A helyzetet a péntekre virradóra hullott ónos és havas eső csak súlyosbította.

A főváros környéki erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. ezért továbbra is arra kéri a kirándulókat, hogy kerüljék el a veszélyes útszakaszokat, és a kisebb túrákra is a szokásosnál alaposabban készüljenek fel.

Ajánlott tartalom

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel a HUN-REN ATK kutatói

A növényi vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képesség új mechanizmusát tárták fel egy nemzetközi együttműködés keretében a HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) kutatói, akik azt vizsgálták, hogy a 'Columbia' dohány fajhibrid hogyan képes hatásosan ellenállni a vírusfertőzéseknek - tájékoztatta az MTI-t a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat hétfőn.