Tovább fúr Győr környékén a PannErgy

Megkezdte a győri projektjének keretében a második geotermikus kút fúrását a PannErgy, tájékoztatott a társaság.

A nyári első kút fúrási munkálatai után december 7-én megkezdődtek a második kút fúrásának munkálatai is. Valószínűleg 2400 méterig kell lefúrni, hogy elérjék a megfelelő szinteket, jelenleg pedig 626 méternél jár a fúrófej. Az előző kút fúrásának tapasztalataiból kiindulva nagyjából 2 hónapot vesz majd igénybe a lemélyítés.

Ezen túlmenően megkezdődött a geotermikus kutak körzetében tervezett Bőnyi Hőközpont terület-előkészítő, illetve a távvezetéki rész első ütemének kivitelezését is. A közel 13 km hosszú nyomvonal megvalósítása több ütemben készül majd el, amiből a jelenleg zajló több mint 8 km hosszú távvezetéki szakasz befejezése 2015. év első felére várható. Ezzel párhuzamosan

további szakaszok kivitelezését is megindítja majd a cég.

A hír mindenképpen pozitívumként értékelhető, hiszen úgy tűnik a tervezettnek megfelelően haladnak a munkálatok, bár egyelőre konkrétumokat nem tudunk például a vízhozamot illetően. A tőzsdén egyelőre nem is látszik a nagy optimizmus, sőt a bejelentés előtt 300 forint alá is benézett az árfolyam, ahonnan azonban vissza is kapaszkodott, jelenleg 307 forintig.

forrás: investor.hu

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.