Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Tölts és netezz elektromos járművel
Tudj meg többet: Elektromos autó

Tölts és netezz elektromos járművel

Egyetlen vezeték csupán, de azon kívül, hogy újra lehet tölteni rajta keresztül az autó akkumulátorát, csatlakoztatja a járművet az Internethez is.

A villanyautók egyre népszerűbbek lesznek és párhuzamosan fejlődnek a feltöltési technológiái is. Ma már 20 perc alatt tele lehet tölteni a kocsit energiával, de ez a 20 perc is idő, amelyet hamarosan nem kell az autósoknak tétlenül elvesztegetniük, mert lehetséges lesz közben internetezni, filmeket, zenéket letölteni, sőt, mivel a megoldás minden olyan funkciót el tud látni, mint a smartphone, autópályadíjat, parkolási díjat, különböző megrendeléseket is eszközölni lehet. (Aiolus News)

A spanyolországi Galiciában a Telefonica, a Welgood Solutions és a CTAG / Galiciai Autotechnológiai Központ/ indította el ezt a maga nemében úttörő programot. Kereskedelmi forgalomba ugyan még ugyan nem került, de Welgood egyik parkolójában, Galiciában már tesztelik. Eloy Garcia, a Welgood Solutions menedzsere azt nyilatkozta, hogy kezdeményezésük komoly lépés előre az elektromos járművek technológiájának innovációban, de igazi sikere akkor lesz, amikor az elektromos autók elterjedése lehetővé teszi ennek a rendszernek a tömeges használatát. Galiciában jelenleg 1.200 elektromos autó közlekedik.

Ajánlott tartalom

Ingyen elektromos autó? Végtelen alapanyag akkumulátorokhoz?

Az elektromos autókkal szemben felmerülő leggyakoribb kritika azok ára, illetve működtetésükhöz szükséges akkumulátorok élettartama.