Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Töltőállomás elektromos járműveknek Brazíliában
Tudj meg többet: Elektromos autó

Töltőállomás elektromos járműveknek Brazíliában

Az elektromos járművek leginkább elektromos kétkerekűeket takar. Pár ezer ilyen kerékpár járja a brazil utakat, azonban számuk még így is sokszorosan meghaladja, a ritkán előforduló elektromos autókét.

A legtöbb e-kerékpár illetve motorbicikli Barra de Tijuca utcáin, Rio de Janeiro közeli városában található. Itt építette meg tehát a félig állami tulajdonú, brazil olajóriás, a Petrobras elektromos töltőállomását. Ami a kutat különlegessé teszi, az, hogy napelemes. A nappal szükséges energiát a tetőszerkezetbe épített nappanelek szolgáltatják, az állomást nem kötötték le a hálózatról, arra az esetre, ha nem termelnének estére is elegendő villamosságot.

Edimar Machado, a Petrobras terjesztési igazgatója reméli, hogy az új akkumulátor töltőpont szimbolikus lesz, környezettudatos megoldásaival átadva az üzenetet, hogy az energiafelhasználás nem jár feltétlen a környezet károsításával.

A legfontosabb eredmény mégis az infrastruktúra kiépítésének megkezdése és folytatása, ahol az egyes töltőállomások 30 kilométerenként követnék egymást. A bővítés következő szakaszai nagyban függnek az elektromos járműpiac bővülésétől, mely eldönti, hogy életképes-e a projekt. Az állomás átadása elősegítheti a piac terjeszkedését, hiszen kiépült infrastruktúra híján a vásárláskor többen elsétálnak az elektromos járművek mellett.

Ajánlott tartalom

Mi lesz a sorsa a Sony elektromos koncepcióautójának?

Elektromos koncepcióautó. Lehet találgatni, mit jelent ez a kifejezés. A megfejtésre a Sony adja meg a magyarázatot.